low angle photography of gray concrete building

Bankschatting

Wanneer u een lening wenst aan te gaan bij een financiële instelling, kan u beroep doen op ons. De bank zal steeds een waardebepaling vragen bij het aankopen van een woning, het opstarten van een overbruggingskrediet of indien u een eigendom als onderpand wilt geven.

Vanaf 1 januari 2022, zal een schatting van het onroerend goed bij het aangaan van een lening zelfs verplicht zijn door de Nationale Bank van België, hoewel hier de bank ook kan kiezen voor een schatting op afstand, indien er genoeg data voorhanden is.

empty brown bar chairs

Schatting ter plaatse

Indien een schatting ter plaatse absoluut noodzakelijk is, of indien u graag met een goed voorbereid dossier de bank binnenstapt, is een schatting door een van onze experts een absolute meerwaarde. Gezien onze ervaring in de markt, onze onafhankelijkheid en het vertrouwen dat wij genieten bij verschillende banken, zal ons schattingsverslag uw kredietaanvraag significant versterken.

Op die manier weet u zeker of de lening een haalbare kaart is en hoeveel u zelf nog moet voorzien als eigen inbreng. Ook de bank ziet graag een klant binnenstappen met een compleet dossier en zal sneller kunnen schakelen om een krediet toe te kennen.

Onze verslagen

Onze schattingsverslagen zijn uitgebreid en duidelijk. Dankzij hun overzichtelijk karakter, weet u in een mum van tijd de belangrijkste aspecten van het pand, die mee de waarde bepalen. Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om een verslag af te leveren met een hoog informatief karakter en een marktconforme prijs. Dankzij onze toewijding aan kwaliteit en de kennis die wij reeds hebben geaccumuleerd, worden wij als erkend schatters onderschreven door verschillende instanties, waaronder de Vlaamse Belastingdienst.

Na aanvraag streven we ernaar om binnen 48u een afspraak vast te leggen.

Nadat de schatter-expert bij u ter plaatse is geweest en de factuur is voldaan, mag u het schattingsverslag binnen de 5 werkdagen elektronisch verwachten.

Neem hier contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of om een aanvraag in te dienen voor een erkende schatting.