brown and white wooden house near green trees during daytime

Schatting voor aankoop & verkoop

U wilt een huis, appartement of bouwgrond kopen voor de beste prijs? 

Wilt u dat alles soepel en zonder haperingen verloopt? Maak dan gebruik van onze diensten en wij helpen u bij de aankoop van uw nieuwe woning.

Alles begint met een juiste waardebepaling. Erkend schatters helpt al jaren klanten met de aankoop en verkoop van residentieel vastgoed in heel Vlaanderen.

landscape photo of 2-storey house

Advies door professionals

Wenst u dat alles correct verloopt bij de verkoop van uw woning zonder gebruik te maken van een makelaar? 

Het is van cruciaal belang dat u voor het aankopen & verkopen van een nieuwe woonst het advies inwint van een professional. Iemand die niet alleen al uw zorgen wegneemt en het pand bezoekt met klanten, maar ook echt waarde toevoegt tijdens een verkoop.

Erkend schatters streeft ernaar deze meerwaarde te bieden op alle kritische punten in het verkoopproces. Dit resulteert in een snellere aankoop of verkoop tegen de best mogelijke prijs.

white and red wooden house miniature on brown table

Verkoop

Bij de verkoop van uw woning of handelspand, zijn er ontzettend veel aandachtspunten. Eén van de belangrijkste aspecten in het verkoopsproces, is een juiste prijszetting. De eerste weken van een verkoop van vastgoed zijn cruciaal, waarbij u de meeste kans maakt op een succesvolle verkoop aan de gewenste prijs. 

Onze ervaren schatters leveren een onafhankelijke schatting van uw pand, waarbij u zeker kan zijn dat u de verkoop start met een marktconforme prijs en daarmee uw kansen op succes significant verhoogd. Op die manier kan u zich focussen op wat echt telt: het verzamelen van de juridische documentatie, het organiseren van de bezoeken, het opvolgen van bezoekers en de onderhandeling met de kandidaat-koper(s).

Aankoop

Ook bij de aankoop van een woning of handelspand is het essentieel dat u beschikt over de correcte marktwaarde van het pand dat u op het oog heeft. Dit voorkomt dat u een kat-in-een-zak koopt of overbetaalt voor een pand, waar u later spijt van krijgt.

In de huidige vastgoedmarkt moeten de beslissingen die voor velen de financieel meest doorwegende zijn, soms snel genomen worden. Op dat moment iemand bij u hebben met kennis van de markt, helpt u om een weloverwogen beslissing te maken.

Onze ervaren schatters gaan met u mee het beoogde pand bezoeken. Dankzij het onafhankelijke schattingsverslag dat u van ons ontvangt, zal u beter in staat zijn om een inschatting te maken van de echte waarde van het pand en kan u daarop uw eventuele bod afstemmen. Tevens kijken wij met u de juridische documentatie na, zodat u zeker kan zijn van uw aankoop. Omdat wij dagdagelijks met vastgoed bezig zijn, kan het zijn dat wij belangrijke elementen zien die u niet meteen zijn opgevallen.

Indien u bij de aankoop ook gebruikt wenst te maken van een lening bij een financiële instelling, zal vanaf 01 januari 2022 een schatting van het onroerend goed zelfs verplicht worden. De Nationale Bank van België laat hierbij echter toe dat de financiële instelling die het krediet verschaft, een schatting op afstand uitvoert, indien er genoeg data voorhanden is. Mocht dit niet het geval zijn, kan u op ons rekenen voor een schatting ter plaatse. Laat ons in dat geval zeker weten met welke financiële instelling u in zee wilt gaan.

gray padded chaise couch beside window
woman finding some book to read

Onze verslagen

Onze schattingsverslagen zijn uitgebreid en duidelijk. Dankzij hun overzichtelijk karakter, weet u in een mum van tijd de belangrijkste aspecten van het pand, die mee de waarde bepalen. Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om een verslag af te leveren met een hoog informatief karakter en een marktconforme prijs. Dankzij onze toewijding aan kwaliteit en de kennis die wij reeds hebben geaccumuleerd, worden wij als erkend schatters onderschreven door verschillende instanties, waaronder de Vlaamse Belastingdienst.

Na aanvraag nemen wij binnen 1 werkdag contact op en u ontvangt ons schattingsverslag binnen de 4 werkdagen na het plaatsbezoek & na betaling.

Neem hier contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of om een aanvraag in te dienen voor een erkende schatting.